En konsult från White Market är snabbt på banan

Sofia och Yasmine - webbprojekt hos kunden
När ett företag tar in en van konsult får man en person som snabbt hittar "sin plats" i gruppen. Teamet får en medarbetare som är van vid att ta egna initiativ, lösa problem och som ser till att få saker gjorda - det frigör de andra medarbetarnas tid direkt.

Specialister bara när det behövs

Många av oss konsulter har specialiserat oss inom vissa områden. Vanligtvis behöver man inte tillgång till personer med specialkunskaper hela tiden. Därför kan det vara klokt att ta in en specialist bara när det behövs.

Betala bara för den tid som behövs

Vi är flexibla när det gäller arbetstider. Vid en anställning måste man ofta erbjuda en heltid, även vid vikariat. En resurs från White Market Consulting kan du ta in på till exempel 40% eller 75% av en heltid. Och med en kunnig och snabb konsult får företaget mycket för pengarna.

Det är ledsamt att behöva avskeda

Istället för att anställa och avskeda vartefter konjunkturen svänger och arbetsbelastningen går upp och ned, kan företaget lösa temporära arbetstoppar med en tillfällig resurs. Man slipper också det tråkiga med att tvingas låta en anställd vikarie gå när den ordinarie kommer tillbaka. En konsult är helt inställd på att arbetet är tillfälligt.

En extra tillgång med en erfaren person utifrån

När du tar in en erfaren konsult för ett specifikt uppdrag så får företaget samtidigt in en kunnig resurs som kan se på verksamheten med nya ögon och bidra på flera sätt. Det kan vara värdefullt att få tillgång till en sådan person under en period.

Hyr in samma person flera gånger

När du hyr in en av oss finns möjligheten att planera så att samma person finns tillgänglig nästa gång företaget behöver hjälp. Den chansen är inte så stor om man visstidsanställer för ett vikariat. De flesta av oss som haft uppdrag på företag med större kommunikations- och marknadsavdelningar har varit tillbaka både en och två gånger. Roligt för oss och bra för ditt företag.

    Här kan du läsa om våra roller och kompetenser: